top of page

Voor OV bedrijven

Boeteopvolging is voor OV bedrijven een heel specifiek onderdeel binnen de financiële administratie.

Het is een arbeidsintensieve taak en de bijbehorende kosten zijn hoog..

Het platform OVUVB is ontstaan om de kosten verbonden aan de boeteadministratie te verminderen en de betalingsconversie te verhogen. Het platform levert verbeterde resultaten door het digitaliseren van de communicatie, bieden van online betaalmethode en een sociaal verantwoorde boeteopvolging. Het OV bedrijf heeft tevens de mogelijkheid de volledige administratieve afhandeling uit handen te geven aan OVUVB. 

Gebruik van OVUVB leid tot significante kostenbesparingen en een verhoging van de betalingsconversie met meer dan 25%.

Hoe gaat het in zijn werk

Wij zorgen dat de reiziger in staat wordt gesteld de UVB te betalen

Ontwerpen op een Tablet

Ook de boete afhandeling uitbesteden? 

Als OV-bedrijf is het belangrijk om reizigers te helpen bij het gemakkelijk en sociaal verantwoord opvolging van UVB's.

Dit omvat niet alleen het aanbieden van online betalingsmogelijkheden, maar ook het omgaan met bewindvoerders, schuldhulpverleners en het treffen van betalingsregelingen. Het platform OV-UVB maak deze werkzaamheden stukken eenvoudiger

Met ons platform kunt u  uw OV-bedrijf ontlasten van administratieve processen en komen de betalingen nog steeds rechtstreeks op de bankrekening van het OV-bedrijf binnen.

 

Zo wordt er betaalgemak aangeboden aan reizigers en worden deze op een sociaal verantwoorde manier opgevolgd wanneer de UVB onbetaald blijft.

 

Zo wordt beperkt je dat reizigers te maken krijgen met oplopende kosten door overdracht aan CJIB, Incassobureau's en deurwaarders.

OV-UVB kan al deze werkzaamheden voor u uit handen. De boete opvolging maakt geen onderdeel meer uit van uw administratieve proces

Keolis-Sverige_edited.jpg

Veel gestelde vragen

Wat kost het? 

Wij rekenen een bedrag per UVB die nooit hoger is dan de wettelijke administratiekosten. Voor UVB's die binnen 14 dagen betaald zijn belasten wij voor de helft door. 

Maar hoe kan het dat de reizigers via OV-UBV de boete kunnen betalen?

U levert vanuit Sigmax periodiek (4x per dag) een xml bestand aan die wij importeren. Met deze koppeling ontvangen wij de reiziger- en uvb gegevens mee uit waardoor wij de uvb kunnen gaan opvolgen. Dit gaat allemaal via een secure datalijn. 

Kan ik mijn vorderingen ook in een bestand aanleveren? 

Wij kunnen oude boetes ook voor u opvolgen. U dient dan een bestand aan ons aan te leveren waarna wij kunnen starten met de opvolging. Neem contact op voor de specificaties.

Wat betekent powered by incassotool

ovuvb.nl is een afgeleid product van Incassotool. Incassotool is een creditmanagement platform dat al jaren een aantal kleine en grote klanten voorziet van debiteurenbeheer- en betalingsoplossingen. 

Hoe komen mijn reizigers bij ovuvb.nl terecht?  

 • Op de UVB die door de BOA overhandigd wordt aan de reiziger staat vermeld dat ze de boete via www.ovuvb.nl kunnen betalen.
   

 • In de correspondentie die na het uitschrijven van de UVB wordt verstuurd, wordt uitleg gegeven over hoe de UVB betaald kan worden.
   

 • In de correspondentie worden betaalknoppen en QR-codes gebruikt, waarmee betalingen online kunnen worden uitgevoerd.
   

 • In de uitleg over boetebetalingen op de website van het ov-bedrijf wordt verwezen naar de website ovuvb.nl..  
   

 • Doordat u mensen die u bellen voor een regeling telefonisch verwijst naar ovuvb.nl waar ze het dan zelf kunnen.  

99,9% van de mutaties automatisch gematched in in Sigmax    

Doordat wij de bankrekening en payment service provider hebben gekoppeld kunnen wij eenvoudig alle betalingen op de juiste UVB afboeken. 99,9% van de mutaties zijn dus met dit bestand automatisch te matchen in Sigmax. De financiële administratie is dus volledig ontzorgd.

Kunnen hele oude uvb's ook opgenomen worden? 

Natuurlijk! Ook met oude posten die al heel lang openstaan kan het een oplossing om via ovuvb.nl een opvolging te starten of reizigers een betalingsregeling in termijnen aan te bieden. 

Support

Heb je nog geen antwoord op je vragen? Neem contact op met de klantenservice.

Maar wie bevestigt, begeleidt en bewaakt die regelingen dan?

Dat doet de software. U heeft daar geen omkijken naar. De software stuurt vriendelijke reminders met een betaallink zodra er weer een termijn betaald moet worden. En stuurt een bevestiging en bedankmail als er betaald is.  

Wilt u dat uw reizigers ook gebruik maken van OVUVB.NL?

OV bedrijven die ook de reizigers willen helpen met het makkelijker betalen van UVB's en sociaal verantwoord willen omgaan met betaalgedrag. Reizigers willen behouden als ze het financieel even moeilijk hebben? Zonder dat het extra werk oplevert en betalingen gewoon bij de eigen rekening van het OV bedrijf binnenkomen?

Creeër betaalgemak en volg uw UVB's sociaal verantwoord op. Voorkom overdracht aan een incassobureau en voorkom dat reizigers met oplopende kosten te maken krijgen.

Klik hier voor meer informatie
bottom of page