top of page

Voor
OV bedrijven

Hoe gaat het in zijn werk

Wij zorgen dat de reiziger in staat wordt gesteld de UVB te betalen

Een platform voor de
opvolging van UVB's

Software speciaal gemaakt voor het opvolgen van UVB's. Inclusief opvolging bij bewindvoerders,  het treffen, bewaken en betaald krijgen van betalingsregelingen​, buitengerechtelijke trajecten.

Ondersteuning

Ons team draagt zorg voor de communicatie met reizigers met betrekking tot het betaalproces. Online ondersteuning indien reizigers online de betaling uitvoeren of bij het treffen van een regeling

Betalingen komen bij u binnen
 

Alle betalingen komen bij u zelf binnen. Met de PSD2 bankkoppeling worden de mutaties automatisch toegewezen. Een MT 940 bestand boekt de juiste UVB  in uw administatie af.

Sociaal verantwoorde opvolging door betaalgemak

Volg UVB's op een sociaal verantwoorde manier  op en voorkom zoveel mogelijk incassotrajecten waarbij reizigers te maken krijgen met hoge (buiten) gerechtelijke incassokosten

Uw UVB administratief proces uit handen genomen

Wij verzorgen de complete 

dienstverlening omtrent de administratie van uw UVB's.  Uw afdeling administratie is volledig ontzorgd van bijna alle handelingen omtrent boete verwerking.

Geïntegreerd met SIGMAX

Integreer ovuvb.nl met uw website, en importeer alle betalingen met SIGMAX.

Automatische opvolging

Met ovuvb.nl worden de UVB's geheel geautomatiseerd opgevolgd. Per automatische brief verzending, mail of met notificatie van brief en email per SMS.

U houdt het overzicht
 

Rapportages en KPI indicatoren met de geïntegreerde oplossing van Microsoft PowerBI geven u inzicht en controle.

Ontwerpen op een Tablet

Ook de boete afhandeling uitbesteden? 

Als OV-bedrijf is het belangrijk om reizigers te helpen bij het gemakkelijk en sociaal verantwoord betalen van hun UVB's. Dit omvat niet alleen het aanbieden van online betalingsmogelijkheden, maar ook het omgaan met bewindvoerders, schuldhulpverleners en het treffen van betalingsregelingen. OV-UVB neemt al deze werkzaamheden voor je uit handen.

 

Met onze betaaldiensten kun je jouw OV-bedrijf ontlasten, maar komen de betalingen nog steeds rechtstreeks op de bankrekening van het OV-bedrijf binnen. Zo kun je betaalgemak creëren voor je reizigers en op een sociaal verantwoorde manier de opvolging van UVB's beheer borgen. Zo voorkom je dat reizigers te maken krijgen met oplopende kosten door overdracht aan CJIB, incassobureau's en deurwaarders.

 

 

OV-UVB neemt al deze werkzaamheden voor u uit handen. De boete opvolging maakt geen onderdeel meer uit van uw administratieve proces

Keolis-Sverige_edited.jpg

Veel gestelde vragen

Wat kost het? 

Wij rekenen een bedrag per UVB die nooit hoger is dan de wettelijke administratiekosten. Voor UVB's die binnen 14 dagen betaald zijn belasten wij voor de helft door. 

Maar hoe kan het dat de reizigers via OV-UBV de boete kunnen betalen?

U levert vanuit Sigmax periodiek (4x per dag) een xml bestand aan die wij importeren. Met deze koppeling ontvangen wij de reiziger- en uvb gegevens mee uit waardoor wij de uvb kunnen gaan opvolgen. Dit gaat allemaal via een secure datalijn. 

Kan ik mijn vorderingen ook in een bestand aanleveren? 

Wij kunnen oude boetes ook voor u opvolgen. U dient dan een bestand aan ons aan te leveren waarna wij kunnen starten met de opvolging. Neem contact op voor de specificaties.

Wat betekent powered by incassotool

ovuvb.nl is een afgeleid product van Incassotool. Incassotool is een creditmanagement platform dat al jaren een aantal kleine en grote klanten voorziet van debiteurenbeheer- en betalingsoplossingen. 

Hoe komen mijn reizigers bij ovuvb.nl terecht?  

 • Op de UVB die door de BOA overhandigd wordt aan de reiziger staat vermeld dat ze de boete via www.ovuvb.nl kunnen betalen.
   

 • In de correspondentie die na het uitschrijven van de UVB wordt verstuurd, wordt uitleg gegeven over hoe de UVB betaald kan worden.
   

 • In de correspondentie worden betaalknoppen en QR-codes gebruikt, waarmee betalingen online kunnen worden uitgevoerd.
   

 • In de uitleg over boetebetalingen op de website van het ov-bedrijf wordt verwezen naar de website ovuvb.nl..  
   

 • Doordat u mensen die u bellen voor een regeling telefonisch verwijst naar ovuvb.nl waar ze het dan zelf kunnen.  

Hoe boek ik de deelbetalingen makkelijk en snel in mijn ERP/boekhoudpakket?  

Betalingen kunnen worden geëxporteerd naar een bestand in een mt940 formaat waarbij alle betalingen op factuurniveau zijn uitgesplitst. Alle mutaties zijn dus met dit bestand automatisch te matchen in Sigmax.

Kunnen hele oude uvb's ook opgenomen worden? 

Natuurlijk! Ook met oude posten die al heel lang openstaan kan het een oplossing om via ovuvb.nl een opvolging te starten of reizigers een betalingsregeling in termijnen aan te bieden. 

Support

Heb je nog geen antwoord op je vragen? Neem contact op met de klantenservice.

Maar wie bevestigt, begeleidt en bewaakt die regelingen dan?

Dat doet de software. U heeft daar geen omkijken naar. De software stuurt vriendelijke reminders met een betaallink zodra er weer een termijn betaald moet worden. En stuurt een bevestiging en bedankmail als er betaald is.  

Wilt u dat uw reizigers ook gebruik maken van OVUVB.NL?

OV bedrijven die ook de reizigers willen helpen met het makkelijker betalen van UVB's en sociaal verantwoord willen omgaan met betaalgedrag. Reizigers willen behouden als ze het financieel even moeilijk hebben? Zonder dat het extra werk oplevert en betalingen gewoon bij de eigen rekening van het OV bedrijf binnenkomen?

Creeër betaalgemak en volg uw UVB's sociaal verantwoord op. Voorkom overdracht aan een incassobureau en voorkom dat reizigers met oplopende kosten te maken krijgen.

Klik hier voor meer informatie
bottom of page